Ήρθε η ώρα για cloud EDI

13/05/2019Ήρθε η ώρα για cloud EDI


Είτε είστε ακόμη στη φάση αξιολόγησης του EDI, είτε χρησιμοποιείτε μια on-premise λύση , μάλλον έχει έρθει η στιγμή της μετακίνησης στο cloud. Και αν η λέξη cloud σας φαίνεται ασαφής, απλά και μόνο σκεφτείτε πως είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ας σταθούμε όμως σε κάποια ενδιαφέροντα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν σκοπεύετε να υιοθετήσετε μια λύση EDI που τρέχει στο cloud.

Τι γίνεται με την υπάρχουσα υποδομή;

Σημαντικό πλεονέκτημα του cloud EDI είναι πως η λύση αυτή μπορεί να αντικαταστήσει την on-premise υποδομή και ως εκ τούτου, δεν χρειάζονται επιπλέον επενδύσεις σε εξοπλισμό. Όλες οι cloud EDI λύσεις μπορούν πάντα να ενσωματωθούν πλήρως και χωρίς προβλήματα στο ERP.

Επεκτασιμότητα

Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν μια επιχείρηση αναπτύσσεται, το ίδιο ισχύει και με τις λύσεις που βασίζονται στο cloud. Ακριβώς επειδή είναι στο cloud, μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε το «μέγεθός» τους, ιδίως εφόσον οι ανάγκες της επιχείρησής σας καθορίζονται από εποχικούς παράγοντες, πληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο τα features που χρησιμοποιείτε, αναπροσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες σας. Ας σκεφτούμε μόνο τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση μίας on-premise λύσης, όπου η διαδικασία αυτή θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα.

Ασφάλεια και διαμοιρασμός γνώσης

Δεν είναι πλέον απαραίτητο για μια επιχείρηση, να έχει στο μισθολόγιό της μια μεγάλη ομάδα ΙΤ ή προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις ενός συστήματος EDI. Και αυτό γιατί μπορεί απλά να κάνει outsourcing το EDI στους ειδικούς, δηλαδή σε έναν αξιόπιστο vendor, που η δουλειά του είναι ακριβώς η υλοποίηση του EDI. Η επένδυση χρημάτων σε νέες on-premise λύσεις είναι σίγουρα ένα υψηλού ρίσκου εγχείρημα, ιδίως στην περίπτωση των νέων τεχνολογιών. Αυτό όμως έχει πάψει να ισχύει με τις cloud λύσεις, δεδομένου πως ο πάροχος του EDI θα κυκλοφορήσει τα updates μόνο και όταν έχουν τεσταριστεί με προσοχή, ενώ θα υποστηρίζει τη λύση που θα υλοποιήσετε καθημερινά, όλο τον χρόνο.

Back up

Το να διασφαλίσετε το backup των αρχείων σας είναι συχνά πολύ δύσκολο, όπως και το να εξασφαλίσετε πως οι πολλαπλές εκδόσεις είναι κάπου ασφαλείς σε περίπτωση που προκύψει κάποια ανάγκη. Ένα βασικό πλεονέκτημα του cloud EDI είναι πως ο πάροχος αναλαμβάνει να κάνει backup και να διεκπεραιώσει τις εργασίες προστασίας των δεδομένων σας, ενώ βεβαίως όλες αυτές οι εργασίες γίνονται εξ αποστάσεως.

Πρόσβαση παντού, κάθε στιγμή

Για να πούμε την αλήθεια, η απόκτηση πρόσβασης σε παραδοσιακές λύσεις EDI που μπορεί να μην ήταν on-premises, ήταν κάτι άγνωστο για τους περισσότερους υπεύθυνους των επιχειρήσεων μέχρι πρόσφατα. Αλλά από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά οι cloud-based λύσεις, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στα EDI συστήματά τους όπου κι αν βρίσκονται. Συγκεκριμένα, εφόσον συνδεθεί ένα mobile app με το σύστημα, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τη λύση EDI, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Πηγή άρθρου: www.softone.gr